Model SCERTS - dvoudenní úvodní kurz pro gruzínské profesionály
17. prosince 2020 Novinky

Model SCERTS - dvoudenní úvodní kurz pro gruzínské profesionály

Mezi 9. a 10. prosincem s podporou Charity Česká republika uspořádal Institut rozvoje dětí na Státní univezritě Ilia 2-denní úvodní kurz pro gruzínské profesionály - SCERTS.

Charita Česká republika předala nábytek dětskému domovu
11. prosince 2020 Novinky

Charita Česká republika předala nábytek dětskému domovu

Velmi brzy bude mít dětský domov ve Tbilisi příležitost využívat nové služby v malém domku rodinného stylu, který byl postavený s podporou vlády USA.

Charita Česká republika patří mezi nejlépe hodnocené evropské organizace
25. listopadu 2020 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Charita Česká republika patří mezi nejlépe hodnocené evropské organizace

Poskytování humanitární pomoci potřebným je jedním z hlavních pilířů naší práce v zahraničí. Proto s potěšením oznamujeme, že jsme mezi prvními organizacemi certifikovanými agenturou EU ECHO, což nám umožní i v nadcházejících letech realizovat kvalitní a vysoce efektivní humanitární projekty.

Charita Česká republika zahájila nové partnerství s UNICEF
2. listopadu 2020 Novinky

Charita Česká republika zahájila nové partnerství s UNICEF

Díky podpoře České rozvojové agentury pracuje Charita Česká republika (CCR) již čtyři roky na zlepšení gruzínského systému primární zdravotní péče (PHC) . Vzhledem k pozitivnímu vývoji se  rozhodl připojit k partnerství UNICEF a rozšířit tak původní projekt s intervencemi do zdraví matek a dětí (MCH).

Charita Česká republika pomáhá ohroženým rodinám v regionu Rača-Lečchumi
27. října 2020 Novinky

Charita Česká republika pomáhá ohroženým rodinám v regionu Rača-Lečchumi

Škody napáchané pandemií Covid-19 na ekonomice a životních podmínkách lidí jsou obzvláště závažné v horských regionech Gruzie, kde je méně rozvinuté podnikání a většina místní populace je závislá na turismu. Aby zmírnila tyto negativní dopady, poskytla Charita Česká republika humanitární pomoc více než 150-ti rodinám v tomto regionu.