Charita Česká republika zahájila nové partnerství s UNICEF
2. listopadu 2020 Novinky

Charita Česká republika zahájila nové partnerství s UNICEF

Díky podpoře České rozvojové agentury pracuje Charita Česká republika (CCR) již čtyři roky na zlepšení gruzínského systému primární zdravotní péče (PHC) . Vzhledem k pozitivnímu vývoji se  rozhodl připojit k partnerství UNICEF a rozšířit tak původní projekt s intervencemi do zdraví matek a dětí (MCH).

Charita Česká republika pomáhá ohroženým rodinám v regionu Rača-Lečchumi
27. října 2020 Novinky

Charita Česká republika pomáhá ohroženým rodinám v regionu Rača-Lečchumi

Škody napáchané pandemií Covid-19 na ekonomice a životních podmínkách lidí jsou obzvláště závažné v horských regionech Gruzie, kde je méně rozvinuté podnikání a většina místní populace je závislá na turismu. Aby zmírnila tyto negativní dopady, poskytla Charita Česká republika humanitární pomoc více než 150-ti rodinám v tomto regionu.

Česká pomoc Gruzii v boji proti pandemii COVID-19
30. září 2020 Novinky

Česká pomoc Gruzii v boji proti pandemii COVID-19

Dne 29. září navštívil český velvyslanec a vedoucí mise Charita Česká republika gruzínskou Agenturu pro státní péči a pomoc (zákonným) obětem obchodování s lidmi. Cílem bylo předání lékařských ochranných prostředků Agentuře pro domovy určené osobám se zdravotním postižením (včetně Dusheti a Martkofi).

Komise rozhodla o vítězi tendru, kterým je Dzevera 2018
27. září 2020 Novinky

Komise rozhodla o vítězi tendru, kterým je Dzevera 2018

Tendr na koupi drůbeže, který vyhlásila Charita Česká republika v Gruzii, vyhrála společnost Dzevera 2018. Podle smlouvy dodá firma v několika fázích drůbež lidem z městských oblastí Oni a Ambrolauri. Projekt začne 27. září a bude trvat do konce října 2020.

Izraelský velvyslanec navštívil screeningové centrum v Zugdidi
25. září 2020 Novinky

Izraelský velvyslanec navštívil screeningové centrum v Zugdidi

24. září 2020 navštívil H. E. Ran Gidor, izraelský velvyslanec v Gruzii,  screeningové centrum v Zugdidi. Spolu s Janem Blinkou, vedoucím mise Charita Česká republika, předal gynekologické a chirurgické nástroje.