Zajištění první pomoci pro ambulanci v Omalu v regionu Tusheti – dodávka zdravotnického vybavení
20. listopadu 2020 Ukončené projekty

Celý název projektu: Zajištění první pomoci pro ambulanci v Omalu v regionu Tusheti – dodávka zdravotnického vybavení

• Termín projektu: červen 2016 – červen 2016
  • Popis projektu: Cílem tohoto projektu bylo zlepšit poskytované služby lékařské první pomoci v oblasti Tušetie a to přestavbou vozidla na sanitní vůz, vybavení vozidla nezbytným lékařským vybavením a vyškolení zdravotnického personálu pro výkon této práce a specifika s touto prací spojená. Tímto projektem se podařilo dosáhnout provozu upraveného a plně vybaveného sanitního vozidla, které bylo doručeno okresu Achmeta pro region Tušetie, dále byli tři vojenští lékaři a tři zdravotní sestry Ministerstva obrany vyškoleni pro výkon této práce a specifika spojená právě s okresem Tušetie, školení zahrnovalo především následující témata: trauma hrudníku; tepelná poškození; dýchací cesty - okysličování a plicní ventilace; specifikace populace - první pomoc a následná péče o traumatizované pacienty, kinematika traumatu, šok, trauma centrální a neurální soustavy.
  • Rozpočet: 12 800 EUR
  • Donor: Česká rozvojová agentura

Czech Development Agency - Logo (1)